OKRA NAZARETH NIEUWS

Beste Leden,

– Onze beste wensen voor “Een gezond en gelukkig 2023” aan U en je familie.

– Vanuit het lokaal bestuur heeft OKRA Nazareth een  bericht ontvangen, dat zij door de hoge energieprijzen genoodzaakt zijn om de kosten in beperkte mate door te rekenen aan de gebruikers van de gemeentelijke culturele zalen en sportzalen. Daardoor stijgen de verhuurprijzen voor deze zalen aan de verenigingen  vanaf 1 januari 2023 met 20%.

– Daarnaast zijn ook de dranken die door het lokaal bestuur in de culturele centra aan de verenigingen worden aangeboden vanaf oktober 2022 , het laatste kwartaal van vorig jaar, met 20%  gestegen.

 Hierdoor zijn we ook genoodzaakt om voor de dranken vanaf begin 2023  een kleine prijsverhoging door te rekenen aan onze leden.  De deelnemers aan het:  Kaarten,  Lijndansen en Petanque zijn hiervan op hun eerste samenkomst dit jaar reeds schriftelijk op de hoogte gebracht.

Wij danken u voor uw begrip,   Het Team bestuur

Bowlingnamiddag

Beste Leden,

Gewoonte  getrouw  richten we ook dit jaar terug een Bowling namiddag in.

WanneerDonderdag 23 maart ( we verzamelen aan cc Het Centrum  stipt om 13u30, om ons samen met de wagen naar de locatie te begeven.)

Waar:  Bowling Stones Gobelinstraat 1,  9700 Oudenaarde ( waar we om

            14 uur  in de Bowling  worden verwacht)

Deelnameprijs:  voor –  Bowlers :  Leden 15 € / niet Leden 18 €

                                          – Niet Bowlers :  Leden 9 € / niet Leden 12 €

 Inbegrepen :  twee  bowlinggames, schoenen ,  verzekering,

                              pannenkoek  met koffie of thee en  een gratis consumptie.

Inschrijven en betalen :  tot ten laatste 15 maart  via onderstaande strook

 op het rekening  nr. BE06 8905 0400 1422 van OKRA Nazareth of cash aan de voorzitter. We hopen u terug talrijk te mogen verwelkomen.

  

  1. Cluster  Filmvoorstelling ” REBELS”

Beste Leden. OKRA De Pinte brengt, in samenwerking met de 3 trefpunten , Zevergem , Eke en Nazareth de Film “REBELS”. Deze film werd gemaakt met de steun van OKRA en Knak. In deze film getuigen acht  75 – plussers, elk op hun eigen manier , hoe ze zich verzetten tegen de betutteling en ergeren zich aan de manier waarop hun generatie wordt voorgesteld, behandeld en genegeerd.” Genoeg ” zeggen de rebellen op leeftijd in ” REBELS”.

” Wij pikken dit niet langer” De film zal ingeleid en nabesproken worden .

Datum : vrijdag 24 maart om 13u30  zaal ” DE VELDBLOMME“,

                Veldstr. 50 , Zevergem

Kostprijs: leden 6 € – niet leden 8 €

Inschrijven  en betalen : voor 20 maart op nr. BE89 8901 3404 9785 van OKRA De Pinte met de vermelding van je eigen trefpunt en aantal personen.

Het betalingsbewijs geldt  als definitieve inschrijving.

   2 Cluster Voordracht 7 maart: De Smaak van Berkenschors

Pauline Coppens brengt het levensverhaal van haar moeder Natascha Pochwatna, die in Oekraïne als kind de dodelijke hongersnood onder Stalin overleefde en tijdens WO II naar een Duits werkkamp werd getransporteerd. Daarna belandde ze in het naoorlogse Merelbeke en bouwde daar haar gezinsleven op met soms grappige, maar ook pijnlijke confrontaties met cultuurverschillen en vooroordelen. Immigratie blijft nog steeds een actueel thema. Start 14 uur – De Veldblomme, Veldstraat 50 – € 4 (leden)/ € 6, niet-leden welkom maar niet verzekert

Graag inschrijven door storting op rekening van   Okra Zevergem BE18 8914 6406 3265 met mededeling: 7/3/23 gevolgd door je voornaam en naam + naam eventuele partner. De storting geldt als inschrijving. voor 2 maart

   3.  Okra  Cluster Quiz in Astene dinsdag 7 maart 2023

Naar jaarlijkse gewoonte en dit jaar reeds voor de achtste maal, organiseert trefpunt Astene op dinsdag  7 maart terug een Cluster Quiz, In zaal Ter Leie in de Nieuwstraat 14 te Astene, aanvang 14u, deuren open om 13.30u. Het scenario voorziet geen al te moeilijke  vragen, met dikwijls meerkeuze in antwoorden (voor als je het  wel weet maar er niet kan opkomen). Niemand buizen is de ambitie maar wel het plezant, gezellig en leerrijk maken. Het zijn diverse onderwerpen, iedereen komt met zijn/haar kennis aan zijn/haar trekken.

Regisseur Walter Van Hove heeft er terug zijn werk van gemaakt !

Indeling: Tafels van 4 personen met een tafelnaam.  Er zijn mooie prijzen voor de eerste 5 tafels en   de deelname is gratis !!!

!!! De leden van Okra Nazareth, die wensen deel te nemen, kunnen hiervoor gezamenlijk inschrijven bij de voorzitter  Linda  09/385. 53. 71 of via mail okra.nazareth@gmail.com, voor 15 februari . De tafelnaam wordt door ons zelf gekozen en  jullie na inschrijving medegedeeld

Spijtig genoeg valt de quiz nu juist samen met onze kaarting  op dinsdag

  7  maart . Hopelijk mag ik terug op jullie rekenen ?

Alvast mijn dank hiervoor.  Gegroet,  uw voorzitter Linda.

                       

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.